4 Legendarische films.

4 Legendarische films, waarin de motorrijdende bad boy,  centraal staat.

MARLON BRANDO in the wild one 1953                                                            

 Hij is Johny, leider van de Black Rebel Motorcycle club. De film is een succes, iedereen wil een jeans en een Perfecto. James Dean koopt dezelfde motor als in de film, En Elvis neemt de pose van Johny over. De film lanceert een modetrent en de rock cultuur word erdoor beinvloed. Marlon Brando, word door deze film een wereld ster en beinvloed acteurs als Al Pacine, Jack Nicholson en Robert de Niro.  

STEVE MCQUEEN in great escape 1963    

 

                                               

Charismatische snelheidsduivel en motorfreak van de jaren '60 en '70. Hij spendeerde 25 jaar van zijn leven aan een zoektocht naar motorschatten van grote waarde. In the great escape deed McQueen al de stunts zelf. Behalve de sprong van 3,70 meter hoog en 20 meter ver. Hij maakte in 1964 deel uit van 'Team USA"bij het zesdaatgse wereld kampioenschap Enduro.

 

DENNIS HOPPER in easy rider 1969                                                               

Cultfilm bij uitstek, cultuursymbool van het Amerika van de hippies. De film heeft een budget van 400.000 dollar en levert 60 miljoen op. De beroemde road movie verteld het verhaal van twee motorrijders die het leven ontdekken van een hippie-community.

 

GAEL GARCIA BERNAL in the motorcycle diaries 2004.                                   

Speelt zich af in 1952, twee Argentijnse studenten trekken door Zuid Amerika op een oude motorfiets. We volgen Gael die door de reis een ander mens word. De Norton 500cc uit 1939, speelt een belangrijke rol.